Att flyga flygplan kan vara otroligt jobbigt många, då det finns de som lider av flygskräck. Denna fobi kan lätt begränsa vardagen då man tackar nej till saker man annars skulle tacka ja till. Man kanske till exempel väljer att inte åka på semester till ett annat land, då man tänker att flyg är enda vägen dit. Detta är inte fallet då det finns många alternativa sätt att resa på. Några av de alternativa sätten att resa på är med båt eller med bil. Att åka bil är ett alternativ många väljer, men det är inte helt smärtfritt alla gånger. Att åka bil till andra länder kräver mycket koncentration då det är jobbigt att köra bil längre sträckor, och det är även dåligt för miljön. Då det är hav mellan många länder är det dessutom omöjligt att ta sig till vissa länder genom att bara åka bil, det krävs ofta även båtar. Så är man en av alla dem som vill undvika tåg och flygplan finns det ett perfekt alternativt transportmedel, nämligen tåg.

Tågluffa

Förutom att tåg är ett perfekt sätt att ta sig mellan olika platser på ett snabbt sätt, så är det även ett otroligt roligt sätt att resa på. Många känner ett lugn av att sitta på ett tåg och kolla ut genom fönstret med en bra låt eller ljudbok i hörlurarna. Att åka tåg är även väldigt smidigt på så sätt att man kan jobba eller göra andra saker samtidigt som man tar sig framåt, då man inte själv behöver tänka på att köra. Därför är det många som väljer att resa med tåg, och då är tåget inte alltid bara ett färdmedel, utan ofta hela grejen med resan. När tågresan är själva syftet med resandet så kallas det för tågluffning. Många av de som har tågluffat beskriver det som en otrolig frihet att bara hoppa på tåget och se vart det tar dig. Det är ofta så med tågluffning att man inte har något riktigt mål, utan man tar dagen som den kommer. Det beskrivs ofta som en frihet att bara kunna slappna av och luta huvudet mot fönstret och titta ut över alla de vackra landskapen som passeras. Det kan till exempel vara så att man sätter sig på ett tåg på morgonen och åker så långt man hinner fram tills det är dags att sova. Då hoppar man av på en lämplig station och hittar därefter en sovplats.

Tågluffa i Europa

Att tågluffa i Europa en perfekt aktivitet om man vill bort från sitt hem i några månader och inte har råd att resa med flyg. Detta är ett väldigt enkelt sätt att semestra på då det finns många företag som förenklar resan. Det finns till exempel ett kort man kan köpa som kallas tågluffarkortet. Detta kort gäller i hela 29 gäller på alla de statliga tågbolagen, och är inte speciellt dyrt. Det gör att man fritt kan röra sig mellan olika länder och besöka hur många städer man vill. Att tågluffa i Europa är perfekt för de som njuter av att titta på fina landskap och besöka nya platser.