Hotell och boenden kommer i alla möjliga olika färger och former. Vissa väljer att måla sitt hus i en speciell färg medan vissa väljer att starta ett hotell som skiljer sig från mängden.  De som väljer att starta ett hotell som skiljer sig från mängden kan välja att starta upp hotellet på en lita annorlunda plats eller välja att göra något helt annorlunda och göra om ett flygplan till en lyxsvit.

Hotel Costa Verde

Hotel Costa Verde ligger beläget i Costa Rica och är ett av världens mest annorlunda hotell. Hotellet består nämligen av ett flygplan i modellen Boing 727. Hotellet är beläget i djungeln och anses av många vara en av de absolut finaste platserna att bo på. Hotellet har en utsikt som slår det mesta och för 1.500 kronor per natt har man möjligheten att bo i det ombyggda flygplanet som idag är en lyxsvit. I sviten finns det två sovrum som båda har badrum. Rummen har stora sängar, platt-tv och allt annat man vill att ett hotellrum ska ha. Sviten har även en stor terrass med sjöutsikt. Detta hotell kostar under lågsäsong 1500 kronor, och under högsäsong är priset det dubbla. Då detta är ett relativt dyrt hotell är det många som väljer att besöka hotellet på speciella tillfällen. Många av gästerna väljer att tillbringa några dagar på detta hotell som bröllopsresa efter att de gift sig.

Jumbo Stay

Även Sverige har ett hotell i form av ett gammalt flygplan. Detta hotell heter Jumbo Stay och ligger beläget intill Sveriges största flygplats i Arlanda. Hotellet erbjuder en svit som ligger i den ombyggda cockpiten. Denna svit kostar 3300 kr och där finns det rum för två personer med egen toalett och dusch. I Sviten finns även trådlöst nätverk och en stor tv. I sviten har man stora sängar och en panoramavy över flygplatsen. För alla de som vill ha ett billigare rum så finns även det, då man kan välja att bo i ett enkelrum med en 90 cm säng eller ett familjerum där det får plats fyra personer. Vissa av rummen har egen toalett och dusch medan vissa av rummen har tillgång till gemensamma duschar och toaletter som de delar med andra besökare. Det serveras även frukost till samtliga gäster. Detta hotell är något dyrare än vad många andra hotell är. Detta beror på att hotellet ligger beläget intill en stor flygplats, och det höjer priserna. Nästan alla av gästerna som besöker detta flygplanshotell bor där i samband med att de ska flyga från flygplatsen. Många tycker att det är betydligt roligare och coolare att bo på ett riktigt flygplan natten innan avresa än att bo på ett vanligt ”tråkigt” hotell. Hotellet är från början ett riktigt flygplan som nu endast används som boende. Det är ett väldigt bekvämt boende med rena lakan och handdukar, samtidigt som det från utsidan ser ut som ett helt vanligt flygplan som landat på marken.