Det är skönt att ta in på hotell ibland och bara njuta av att slippa laga mat och städa. Många lägger väldigt stor vikt i hotellet när de är på semester, och kan även tänka sig att betala extra för att bo lite bättre. För vissa är boendet halva grejen med resan, och det är otroligt viktigt att det är bra. Men om man nu lägger så stor vikt i att boendet ska var bra, varför inte ta något man kommer att komma ihåg resten av livet? Visst är det skönt att år efter år bo på samma hotell, då man vet att det är ett säkert kort. Men när man ändå lägger ut pengar för boende så kan man göra det till en riktig upplevelse. Faktum är att de är de upplevelser som skiljer sig från mängden man kommer ihåg längst, hur bra de andra än är.

Alternativa hotell

Istället för att boka ett hotell med lyxigare inredning eller med en större säng är det allt fler som väljer ett alternativt hotell. Det är allt fler som ser charmen i att bo på ett exotiskt och annorlunda hotell, då det tillför något extra till resan. ”Udda” och ”konstiga” hotell finns i alla former och sorter runt om i hela världen. Vill man inte åka så långt så finns det flera sådana hotell i Norden och till och med i Sverige.

Treehotel

Vill man komma bort från vardagen lite och testa något helt nytt men samtidigt inte åka så långt, är detta ett perfekt alternativ. Många hade som barn en dröm om att bo i just en trädkoja och detta är precis vad Treehotel erbjuder. Hotellet ligger några mil norr om Luleå i den lilla byn Harads. Treehotel består av 9 helt unika rum, som alla är belägna ungefär fem meter upp i luften. Av alla rum som finns på hotellet är ett av de coolaste ett rum som ser ut som ett fågelbo, och heter Bird Nest.  Ett annat rum heter UFO och ser ut som ett rymdskepp som kraschat mitt i skogen.

Gruvsviten i Sala Silvergruva

Detta är ett hotell som passar många, men inte de med klaustrofobi. Detta är nämligen ett boende beläget 155 meter under jorden, och därmed världens djupaste hotellrum. Trots att det så pass långt under jorden vanligtvis är kallt, är detta ett hotellrum med samma temperatur som ett vanligt rum. När besökarna väl är nere i rummet kan man inte ta sig upp själv, då den enda vägen upp är med gruvhissen. Tanken på att inte kunna ta sig upp över ytan på egen hand är skrämmande för många, men besökarna har ständig kontakt med personal som kan hjälpa dem upp.

Ishotellet i Jukkasjärvi

Av alla hotell i Sverige är detta nog det absolut mest omtalande. Ishotellet i Jukkasjärvi är helt och hållet byggt av is, till och med sängarna och glasen man dricker ur. Besökarna sover med varma kläder i en sovsäck på en renfäll.